kontakt

Skriv ett mejl:

info@culinarium.hu

Ring oss: 

+3630 3830240 eller

+39 334 767 55 76

 

 

 

Vittoria:

Min kärlek till dofter och smaker bär jag med mig sedan tidigaste barndomen. Redan som liten flicka stod jag på en pall i köket och tittade storögt när mamma eller farmor trollade vid spisen. Det vackert dukade söndagsbordet är ett av mina tidigaste barndomsminnen.

Som vuxen hade jag turen att få uteckla min passion för mat i familjens italienska restaurang, där jag fick en fullständig utbildning i allt från att planera en spännande matsedel till att organisera storslagna familjefester.

Livet gick dock en annan väg än jag urspungligen planerat; i min roll som gastrokolumnist var jag mycket på resande fot med uppgift att skriva om olika nationers matkultur. Kanske just för att jag fått ett sådant brett intryck, kan jag med fog säga att det för mig inte finns en annan nation på jorden som jag förknippar så innerligt med mat som Italien och Italienare. Här är maten och ätandet en del av folksjälen, och denna förbindelse är rotad så djupt som kanske ingen annanstant i världen.

Som Culinarium´s värdinna vill jag hjälpa till att dagarna hos oss blir fulla av upplevelser, nya intryck, och oförglömmliga impulser. Vi vill att du åker hem med större självkännedom, med laddade batterier, full av nytt vetande, motivation och med många nya idéer och drömmar.

Jag är glad att jag kan vara del av denna upplevelse.

 

 

Mikael:

Jag är född i Sverige, i en regnig stad vid kusten. På den tidan var en röd paprika och vitlök något exotiskt som inte gick att köpa på Konsum. I skolan åt vi visserligen "italienska" makkaroner med falukorv, men det fanns inte ens en pizzeria så vitt ögat kunde se.

I femman flyttade jag till Bajern i Tyskland där den kulinariska (och kulturella) mångfalden var något påtagligare. På internatskolan dit jag gick blev det snart bekannt att man bäst kunde få sina tjuvfiskade foreller stekta hos mig. Snart började jag att experimentera med olika sidorätter till fisken som mina skolkamrater levererade i smyg, vilket ledde till att jag som trettonåring hade mina första betalande matgäster.

Även mitt liv gick först vägen över juridik och finans, och det tog ända till 2007 tills jag kunde öppna mitt eget lilla pensionat där vi erbjöd matlagningskurser för folk som ville komma bort från en hektisk vardag och återupptäcka barndomens glädje för dofter och smaker.

Italien har alltid varit mina drömmars land. Efter flera dussin resor hit beslöt jag någon gång att aldrig mer lämna Toskana; Landskapet där gröna kullar möter havets blåa band, och där dofter och smaker blir ett med naturen. 

Alla behöver vi en plats där vi känner att vi "kommit hem" - för mig är denna plats just här bland kullarna omkring Pisa. Låt mig bjuda in dig hit, så får su se själv...

 

 

 

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)